+389 2 3224762
contact@bcm.mk
Улица Македонија 6/1/1
Home Articles posted by admin20 (Page 5)

Author: admin20

Еразмус за млади претприемачи

  Бизнис Конфедерација на Македонија од 2023та година е повторно посредувачка организација во рамките на програмата „Еразмус за млади претприемачи“. Овој пат, во циклус 13 преку проектот SGE13 – Раст на МСП во Европа 13.  Овој проект ќе трае до Февруари 2027ма година, што ја прави БКМ посредничка организација во програмата до таа година. Моментално, […]

Повеќе

CIDE-NET

“Мрежа на креативни претпријатија чии двигател се иновациите” (CIDE-NET) Новите идеи и иновативни пристапи кон  производството, организацијата и маркетингот, доколку се соодветно инкорпорирани во стратегиите и планирањето на претпријатијата, ќе им помогнат на претпријатијата во земјите од Централен Балкан да се опорават од економската криза која влијае на потенцијалите за вработување и раст. Поттикнување на […]

Повеќе

ИЗВЕШТАИ: Социјален дијалог БКМ низ годините

Во 2019 година, ја зацврстивме нашата глобална позиција како најголема национална организација на работодавачи. Ова дополнително ја зајакнува нашата посветеност и одговорност за поддршка на работодавачите, претприемачите и деловните организации во остварувањето на нивниот вистински потенцијал. Всушност, ние го гледаме како наша основна дејност. Тоа ни помогна да ја постигнеме нашата водечка позиција и ќе […]

Повеќе

АНАЛИЗА: Почитување на човековите права во бизнисот

Овој извештај ги содржи резултатите од истражувањето реализирано за потребите на проектот Поттикнување на принципите за бизнис и човекови права, реализиран од здружението Конект и Бизнис Конфедерација на Македонија, а финансиски поддржан од Европската комисија. Целите на истражувањето се: • да се дефинираат нивоата на свесност, препознавање и разбирање на бизнисите во врска со Водечките […]

Повеќе

АНАЛИЗА: Иновации во Македонија

Иновации во Македонија Работниот пакет 3 на проектот CIDE-NET: “Потреби и потенцијали за иновации” предвидува доставување на анализата: “Осврти на претприемачки екосистеми во земјата и анализи на потребите”. Овој РП се состои од Национален извештај во два дела: “Прв дел – Екосистем за иновации на претпријатијата” и “Втор дел: Иновативни активности на претпријатија – перформанси, пропусти […]

Повеќе