+389 2 3224762
contact@bcm.mk
Ул. В.Главинов бр.16 БЦ Палома Бјанка
Home Articles posted by admin20 (Page 2)

Author: admin20

WIM

Во согласност со вредностите и потребите на ЕУ во индустриските односи, важно е да се подигне свеста за значењето на улогата на претставниците на вработените во компаниите не само во земјите-членки на ЕУ, туку и во земјите кои се во било која фаза од процесот на пристапување кон ЕУ. За таа цел, во минатото успешно […]

Повеќе

БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА

Безбедноста и здравје при работа е мултидисциплинарна област која се однесува на безбедноста, здравјето и благосостојбата на луѓето на работа. Преку БЗР се поттикнува безбедна и здрава работна средина. Дополнително, БЗР ја штити и пошироката јавност која може да биде под влијание на професионалното опкружување. Работодавачите имаат заедничка должност да водат разумна грижа за безбедноста […]

Повеќе

ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ

Општествената одговорност на претпријатијата (ООП) е саморегулирачки деловен модел кој и помага на компанијата да биде одговорна – пред самата себе, пред своите засегнати страни и oпштеството. Практикувајќи корпоративна општествена одговорност компаниите можат да бидат свесни за видот на влијанието што го имаат врз сите аспекти на општеството, вклучително и економското, социјалното и животната средина. […]

Повеќе

ПОСРЕДУВАЊЕ

Бизнис Конфедерација на Македонијa активно зема учество на домашната, но и на меѓународната сцена. Ние сме дел од Економско социјалниот совет, Меѓународната организација на трудот, Меѓународната организација на работодавачи, The Global Compact и The Global Deal, каде успешно го претставуваме нашето членство. Преку активно и континуирано присуство на конференции, обуки, тренинзи и други видови на […]

Повеќе

ЕДУКАЦИЈА

Бизнис Конфедерација на Македонија нуди широк спектар на програми за обука во областа на управување со луѓе, закон за вработување, почитување на животната средина и здравјето на луѓето , деловна писменост, извозни вештини , управување со промени. Споделувајки искуство од реалниот деловен сектор , БКМ постојано ги унапредува и развива едукативните програми во согласност со […]

Повеќе

Прирачник за претпријатија за враќање на работа по КОВИД-19

Прирачник За Деловни Претпријатија За Враќање На Работа За Време И По КОВИД – 19 Враќањето на работниците на работното место за време на пандемијата КОВИД-19 и по нејзино завршување, нема да биде едноставно. Тоа значи дека утврдувањето на датум за повторно отворање или враќање на работното место нема да биде доволно. Многу работни места […]

Повеќе

ПРИРАЧНИК ЗА РАБОТОДАВАЧИ ЗА РАБОТА ОД ДОМА

Прирачник За Работодавачи За Работа Од Дома Како Одговор На Пандемијата КОВИД-19 Овој Прирачник е изработен од Бизнис Конфедерација на Македонија во соработка со Бирото за активности на работодавачите на Меѓународната организација на трудот (МОТ-АКТ/ЕМП) за да им обезбеди практични насоки на претпријатијата членки што спровеле протоколи за „работа од дома“ за своите вработени во […]

Повеќе

ВОДИЧ ЗА РАБОТОДАВАЧИ ЗА УПРАВУВАЊЕ НА РАБОТНОТО МЕСТО ЗА ВРЕМЕ НА КОВИД

Водич За Работодавачи За Управување На Работното Место За Време На КОВИД – 19 Почитувани, Ви го претставуваме Водичот за работодавачи за управување на работното место за време на КОВИД – 19 кој го подготви Бизнис Конфедерација на Македонија во соработка со Меѓународната организација на трудот. Ги охрабруваме сите заинтересирани компании да го преземат документот […]

Повеќе