+389 2 3224762
contact@bcm.mk
Ул. В.Главинов бр.16 БЦ Палома Бјанка
Home Archive By Category "proekti" (Page 2)

Category: proekti

CIDE-NET

“Мрежа на креативни претпријатија чии двигател се иновациите” (CIDE-NET) Новите идеи и иновативни пристапи кон  производството, организацијата и маркетингот, доколку се соодветно инкорпорирани во стратегиите и планирањето на претпријатијата, ќе им помогнат на претпријатијата во земјите од Централен Балкан да се опорават од економската криза која влијае на потенцијалите за вработување и раст. Поттикнување на […]

Повеќе

АНАЛИЗИ: Социјален дијалог

Вклучување на вработените во процесот на донесување одлуки Бизнис Конфедерација на Македонија во соработка со своите партнери во проектот од Словенија (CPM, ZDS), Црна Гора (UPCG), Хрватска (HUP) и со поддршка на Германија (BDA) го спроведоа проектот WIM 2, чија цел е да се подигне свеста на потенцијалните придобивки од спроведувањето на учеството на работниците […]

Повеќе

АНАЛИЗА: Почитување на човековите права во бизнисот

Овој извештај ги содржи резултатите од истражувањето реализирано за потребите на проектот Поттикнување на принципите за бизнис и човекови права, реализиран од здружението Конект и Бизнис Конфедерација на Македонија, а финансиски поддржан од Европската комисија. Целите на истражувањето се: • да се дефинираат нивоата на свесност, препознавање и разбирање на бизнисите во врска со Водечките […]

Повеќе

АНАЛИЗА: Иновации во Македонија

Иновации во Македонија Работниот пакет 3 на проектот CIDE-NET: “Потреби и потенцијали за иновации” предвидува доставување на анализата: “Осврти на претприемачки екосистеми во земјата и анализи на потребите”. Овој РП се состои од Национален извештај во два дела: “Прв дел – Екосистем за иновации на претпријатијата” и “Втор дел: Иновативни активности на претпријатија – перформанси, пропусти […]

Повеќе