+389 2 3224762
contact@bcm.mk
Улица Македонија 6/1/1
Home proekti Archive By Category "ИЗВЕШТАИ"

Category: ИЗВЕШТАИ

ИЗВЕШТАИ: Социјален дијалог БКМ низ годините

Во 2019 година, ја зацврстивме нашата глобална позиција како најголема национална организација на работодавачи. Ова дополнително ја зајакнува нашата посветеност и одговорност за поддршка на работодавачите, претприемачите и деловните организации во остварувањето на нивниот вистински потенцијал. Всушност, ние го гледаме како наша основна дејност. Тоа ни помогна да ја постигнеме нашата водечка позиција и ќе […]

Повеќе

АНАЛИЗА: Почитување на човековите права во бизнисот

Овој извештај ги содржи резултатите од истражувањето реализирано за потребите на проектот Поттикнување на принципите за бизнис и човекови права, реализиран од здружението Конект и Бизнис Конфедерација на Македонија, а финансиски поддржан од Европската комисија. Целите на истражувањето се: • да се дефинираат нивоата на свесност, препознавање и разбирање на бизнисите во врска со Водечките […]

Повеќе

АНАЛИЗА: Иновации во Македонија

Иновации во Македонија Работниот пакет 3 на проектот CIDE-NET: “Потреби и потенцијали за иновации” предвидува доставување на анализата: “Осврти на претприемачки екосистеми во земјата и анализи на потребите”. Овој РП се состои од Национален извештај во два дела: “Прв дел – Екосистем за иновации на претпријатијата” и “Втор дел: Иновативни активности на претпријатија – перформанси, пропусти […]

Повеќе