+389 2 3224762
contact@bcm.mk
Улица Македонија 6/1/1
Home Aktuelno БКМ потпиша меморандум за соработка со Правниот факултет „Јустинијан Први“

БКМ потпиша меморандум за соработка со Правниот факултет „Јустинијан Први“

БКМ потпиша меморандум за соработка со Правниот факултет „Јустинијан Први“

Врз основа на Законот за високото образование, подзаконските акти на Правниот факултет „Јустинијан Први“ од Скопје и на Бизнис Конфедерација на Македонија се оствари потпишување на меморандум за соработка меѓу Правниот факултет „Јустинијан Први“ и Бизнис Конфедерација на Македонија.

Со овој меморандум за соработка двете институции се заложуваат на остварување на интензивна соработка во врска со размена на искуства, знаења, едукација и усовршување на кадри од областите во кои двете страни имаат кадровски и други потенцијали и интереси.

Правниот факултет „Јустинијан Први“ и Бизнис Конфедерација на Македонија соработуваат на полето на едукација, обука, придонес во објавување на стручни и научни трудови, давање на експертска помош при изработка на одредени проекти, анализи, предлози, како и други форми на размена на знаење и искуство во насока на истражување и развој од заеднички интерес.