Започнаа обуките за поддршка на самохрани мајки во рамки на проектот “Програма за (само)вработување на самохрани мајки“

Во рамките на проектот „Програма за (само)вработување на самохрани мајки“ спроведуван од организациите: Бизнис конфедерација на Македонија, Институт за менаџмент поддршка и Здружение на бизнис жени,. финансиран преку ИПА 1 програмата, во текот на целата 2017 година, активно спроведува активности, во повеќе фази,во општините: Битола, Штип и Скопје (Општина Центар). Во периодот Мај – Јуни се […]

Read more

Зајакнување на соработката помеѓу Бизнис Конфедерација на Македонија и Бизнис Албанија

Во рамките на регионалниот состанок во Тирана, Албанија помеѓу партнерите на проектот ‘’Зајакнување на социјалниот дијалог на Западен Балкан’’, Г-дин Миле Бошков претседател на Бизнис Конфедерација на Македонија му додели плакета на Г-дин Luan Bregasi претседател на Бизнис Албанија како благодарност за долгогодишната успешна соработка. Оваа плакета е благодарност за сета измината соработка помеѓу овие […]

Read more

Повик за психолози во рамките на Програмата за (само)вработување за самохрани мајки

Во рамките на проектот „Програма за (само) вработување на самохрани мајки“ спроведуван од организациите: Бизнис конфедерација на Македонија, Институт за менаџмент и поддршка и Здружение на бизнис жени, финансиран преку ИПА 1 програмата, во текот на целата 2017 година, активно ќе бидат спроведувани активности во повеќе фази. Во насока на целосно имплементирање на компонентата психолошка […]

Read more

ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗНАЈМУВАЊЕ НА ДЕЛОВЕН ПРОСТОР

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПОНУДУВАЧИ Бизнис Конфедерација на Македонија објавува повик за изнајмување на деловен простор за одржување на работилници за психолошка поддршка. КРАТОК ОПИС НА ПРОЕКТОТ: Бизнис конфедерација на Македонија во соработка со Институт за менаџмент поддршка и Асоцијација на Бизнис жени на Македонија, во рамки на Оперативната програма за развој на човечки ресурси 2007-2013, во […]

Read more

Предмет: ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ЛИЦА ЗА ЗГРИЖУВАЊЕ НА ДЕЦА во рамките на Програмата за (само)вработување за самохрани мајки

Бизнис Конфедерација на Македонија во рамки на активностите за имплементација на проектот Програма за (само)вработување на самохрани мајки, поддржан од Европската Унија, распишува оглас за лица за згрижување за деца. Опис на активноста: Клучни одговорности: Организирање на денот Овозможување на едукативни игри согласно возраста и развој на детето Учење на бои, букви, броеви Учење на […]

Read more

ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗНАЈМУВАЊЕ НА ДЕЛОВЕН ПРОСТОР

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПОНУДУВАЧИ Бизнис Конфедерација на Македонија објавува повик за изнајмување на деловен простор за одржување на работилници за психолошка поддршка. КРАТОК ОПИС НА ПРОЕКТОТ: Бизнис конфедерација на Македонија во соработка со Институт за менаџмент поддршка и Асоцијација на Бизнис жени на Македонија, во рамки на Оперативната програма за развој на човечки ресурси 2007-2013, во […]

Read more
Show Buttons
Hide Buttons