Повик за истражувачи

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПОНУДУВАЧИ Бизнис Конфедерација на Македонија објавува повик за ангажирање стручно лице за изготвување на истражување – асистенти истражувачи под наслов „Анализа на потребите на претпријатијата во склоп на иновациите и креативноста“. КРАТОК ОПИС НА ПРОЕКТОТ: Бизнис конфедерација на Македонија во рамките на програмата Interreg Balkan Mediterranean, во текот на 2018 година спроведува проект […]

Read more

Доделена десеттата годишна Национална награда за најдобри општествено одговорни практики во 2017 г.

Општествената одговорност на претпријатијата постепено станува составен дел на деловната политика на македонските претпријатија. Одговорноста придонесува да ја подобруваат сопствената конкурентност во глобалната економија преку зголемување на додадената вредност на нивните производи и услуги, подобрување на угледот и имиџот, подобрување на односите со снабдувачите, потрошувачите и инвеститорите, како и постигнување висока мотивираност и лојалност на […]

Read more

Барање за прибирање на понуди за изнајмување на просторија со опрема за вокациски обуки во Скопје, Битола и Штип

Инструкции за понудувачи 1. ВОВЕД Здружението на бизнис жени (Нарачател) со седиште на ул. „Васил Ѓоргов“ бр. 11, 1000 Скопје, како партнер, заедно со Бизнис конфедерација на Македонија и Институт за менаџмент поддршка, го спроведува проектот „ПРОГРАМА ЗА (САМО)ВРАБОТУВАЊЕ НА САМОХРАНИ МАЈКИ“, финансиран од Европската Унија, и заради спроведување на проектните активности во рамки на […]

Read more

Повик за ангажирање обучувач за одржување на вокациски обуки во Скопје, Битола и Штип

Инструкции за понудувачи Здружението на бизнис жени објавува повик за обучувач за вокациски обуки со следниве содржински спецификации: 1. ВОВЕД Здружението на бизнис жени (Нарачател) со седиште на ул. „Васил Ѓоргов“ бр. 11, 1000 Скопје, како партнер, заедно со Бизнис конфедерација на Македонија и Институт за менаџмент поддршка, го спроведува проектот „ПРОГРАМА ЗА (САМО)ВРАБОТУВАЊЕ НА […]

Read more

Предмет: ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ОБУЧУВАЧ ЗА ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ НА ПРЕТПРИЈАТИЈАТА

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПОНУДУВАЧИ Бизнис Конфедерација на Македонија објавува повик за ангажирање стручни лице за одржување на обуки за општествена одговорност на претпријатијата.   КРАТОК ОПИС НА ПРОЕКТОТ: Бизнис конфедерација на Македонија во соработка со Институт за менаџмент поддршка и Асоцијација на Бизнис жени на Македонија, во рамки на Оперативната програма за развој на човечки ресурси […]

Read more

Cooпштение за јавноста

  Став на Бизнис Конфедерација на Македонија во однос на актот за висина на минимални трошоци за вршење на книговодствени работи и надоместок за сметководствени услуги донесен на 19.05.2017 година од страна на Собранието на Институтот на сметководители и овластени сметководители на РМ, а која стапува на сила на 01.07.2017   Почитувани ,     […]

Read more

Информативна сесија за потенцијални апликанти Национална награда во 2017 година за најдобри општествено одговорни практики на македонските претпријатијата

Денес, 3 јули 2017 г. во ЕУ Инфо центарот се одржа Информативна сесија за потенцијални апликанти за Националната награда за најдобри Општествено Одговорни Практики на македонските претпријатијата во 2017 година. На конференцијата организирана од Бизнис Конфедерација на Македонија, Министерството за економија и Координативното тело за општествена одговорност, македонските компании беа информирани како можат да се […]

Read more

ПОВИК ЗА АПЛИКАЦИИ ЗА НАЦИОНАЛНА НАГРАДА ВО 2017 ГОДИНА ЗА НАЈДОБРИ ОПШТЕСТВЕНО ОДГОВОРНИ ПРАКТИКИ

Со задоволство ве информираме дека денес, 15 јуни 2017 година (четврток), во дневните весници „Вечер“ и „Коха“ е објавен конкурсот за Националната награда за најдобри општествено одговорни практики на македонските претпријатија во 2017 година, реализирани во периодот од 1 јуни 2016 до 1 јуни 2017 година. Рокот за аплицирање за Наградата е до 1 септември […]

Read more

„Форум за унапредување на инвестициската клима меѓу ЕУ и Западен Балкан“

8 јуни 2017, Белград, Србија – Бизнис заедницата e претставувана од Претседателот на Бизнис Конфедерација на Македонија, г-динот Миле Бошков, на конференцијата “ЕУ – Западен Балкан инвестициски форум” којa што се одржува во Белград. Конференцијата е организирана од страна на Генералниот директорат за проширување на Европската комисија и има за цел да ја истакне важноста за координацијата на […]

Read more

Започнаа обуките за поддршка на самохрани мајки во рамки на проектот “Програма за (само)вработување на самохрани мајки“

Во рамките на проектот „Програма за (само)вработување на самохрани мајки“ спроведуван од организациите: Бизнис конфедерација на Македонија, Институт за менаџмент поддршка и Здружение на бизнис жени,. финансиран преку ИПА 1 програмата, во текот на целата 2017 година, активно спроведува активности, во повеќе фази,во општините: Битола, Штип и Скопје (Општина Центар). Во периодот Мај – Јуни се […]

Read more
Show Buttons
Hide Buttons